De waanzinnige speurtocht.

De Beleverij. Daar maak je wat mee.

I.v.m. het grote succes komt De Waanzinnige Speurtocht in twee versies terug deze zomer!

“Hey, psssssst. Ja jij. Goed dat je dit leest! Ik heb je namelijk iets belangrijks te vertellen.”  

Knotsknettergekke belevenis voor het hele gezin. Coronaproof.
“Vind je het ook geen tijd om naar buiten te gaan? Lekker ver weg van het virus? Diep het bos in? Bevrijd van de sleur en de waanzin van alledag? Alhoewel. Geloof het of niet. In het bos wacht jullie – als je het aandurft – een ongelofelijk avontuur. Of noem het liever een knotsknettergekke belevenis! Dit heb je vast nog nooit meegemaakt. Het is dat ik er veel te oud voor ben, anders zou ik toch bijna gaan denken dat dit een soort van sprookje is. Maar dan dus in het echt hè! Niet uit een boek of zo.

Rood kopje
Je kunt ons nog meer wijsmaken, denk je nu zeker. Nou, je zult het zien. Het begon zo. Siem en ik lagen wat te denken in het gras onder de boom bij de grote kerk. “Saai hè”, zei ik tegen Siem, die ik altijd voor de grap ‘Rood Kopje’ noem, omdat hij, gek genoeg, zijn rode beker overal mee naartoe sleept. “De hele dag nixen”. Siem was het wel met me eens: “Iedereen bij ons thuis heeft er flink wat chagrijn om”. Peinzend staren we naar de licht zwiepende takken van de eik boven ons. “Als we nu zelf eens een leuk avontuur bedenken voor de familie”, stelde ik na een paar minuten voor. Siem sprong meteen overeind: “Goed idee man! Dat gaan we doen.” 
Niet doorlezen, maar nu al boeken 🙂

Wolf
Omdat we heel zeker wisten dat we vooral niet rond het huis wilden blijven, besloten we om het bos in te gaan. Daar is sowieso altijd al wat te beleven. En als wij daar dan ook nog ‘Siem en Chris ingrediënten’ aan toevoegen, dan wordt het al snel om te gillen zo spannend, concludeerden we. “Oh sorry! Haha, helemaal vergeten. Chris is de naam. Christiaan eigenlijk. Mijn vrienden noemen me trouwens ‘Wolf’. Hoezo vind je dat gek? Nee hoor, ik ben namelijk een waanzinnige spoorzoeker. De beste. Volgens Siem heb ik de neus van een wolf omdat ik altijd alles terugvind. Vandaar dus. Neem nou laatst. Toen vond ik boterhammen terug in mijn jaszak. Die was ik al weken kwijt! Goed hè. Ok, ik geef het toe, die boterhammen zagen er niet meer uit. En m’n moeder was er ook niet echt blij mee. Maar toch, ik had ze wel mooi gevonden hè!”.
Niet doorlezen, maar nu al boeken 🙂

Siem-en-Chris-doe-maar-gek-en-ontdek-dingetjes
Siem en ik kregen het briljante idee om een speurtocht te gaan organiseren. Maar dan niet zo’n suffe hè! Nee, een heel spannende. Aangevuld met wat leuke ‘Siem-en-Chris-doe-maar-gek-en-ontdek-dingetjes’ onderweg maken we het super-mega-fantastisch voor onze ouders en zusjes. Zo gezegd, zo gedaan … Tenminste, daar gingen we vanuit. Maar zo’n speurtocht is toch een stuk ingewikkelder dan je zou denken. Bij ons tenminste wel. Nadat we alle aanwijzingen en pijlen hadden geplaatst en de ‘doe-en-ontdek-dingetjes’ hadden bedacht, wilden we zelf natuurlijk nog even een testrondje lopen. Daar begonnen de problemen.
Niet doorlezen, maar nu al boeken 🙂

Wat is er gebeurd?
“Siem, jij had hier toch een kaart met een pijl opgehangen?”, vroeg ik hem verbaasd. “Ja … euh … tja, hoe kan dat nou joh? Die hing zeker weten hier Wolf”, antwoord hij overtuigd. “Wat is er gebeurd? Wacht, ik kijk even bij de volgende”, vervolgde Siem. Na een halve minuut hoor ik Siem in de verte nog net verstaanbaar roepen: “Hier hangt nu een heel andere kaart. Ik check de volgende ook even”. Na een tijdje hoor ik Siem, die ik al niet meer kan zien, nog iets schreeuwen: “… geel … zwart … Wolf”. Meer kon ik er niet van maken.
Niet doorlezen, maar nu al boeken 🙂

Nix
Ik besluit om het op een rennen te zetten in zijn richting. Ondertussen roep ik hem: “Siem … Rood Kopje … waar ga je heen? Siiiiiieeeeeem, ik zie je niet meer!”. Hij lijkt me niet te horen. “Vedulleke, wat nu?”, vraag ik mezelf af. Dan zie ik het hangen, zijn rode kopje. Hij was hier dus, precies op deze plek, maar waarom hangt zijn kopje hier? Die zou hij nooit zomaar ergens laten slingeren. Ik kijk langs het pad in de richting van waar ik vermoed dat Siem is gelopen. Hey, hangt daar nou nog een rood kopje? Voor de zekerheid roep ik nog eens: “Siiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeem!!!”. Maar ik zie Nix. En ik hoor niks.
Niet doorlezen, maar nu al boeken 🙂

Speurneus
Ok. Siem is verdwenen. Maar geen paniek nu hè. Dat lost niets op. We moeten hem zoeken. Ik stel voor dat we ons opsplitsen. Ik ga alvast vooruit – tenslotte ben ik de grootste speurneus hier – en jullie onderzoeken deze plek nog even en komen achter mij aan en volgen de pijlen. Mochten ze verdwenen zijn, dan hang ik wel even iets anders op. Ik verzin wel wat. Ergens verderop wacht ik dan op jullie. Grote kans dat ik hem dan al gevonden heb natuurlijk. Hé kijk, daar verderop, daar loopt de boswachter. Die kan me vast wel helpen. Nou, sie joe! Ik ga rennen”.
Niet doorlezen, maar nu al boeken 🙂

Als dit maar goed komt.  

Klik door naar:
Wij doen mee!
Wat je krijgt en moet weten.
Checklist waanzinnige speurtocht.

Dorpsagent Dirk is super, mega, giga druk! Help jij hem om Siem terug te vinden?

Lees eventueel ook nog de blog op Go-Kids, die hebben er verstand van 🙂 https://go-kids.nl/twente/blog/de-waanzinnige-speurtocht-is-waanzinnig-leuk
We worden ook getipt door:
> Kidsproof
> Vettt
> Visit Borne

De Beleverij krijgt vijf-sterren beoordeling van klanten.