De waanzinnige speurtocht. Deel 2.

De Beleverij. Daar maak je wat mee.

De Waanzinnige Speurtocht

Met: Oom Govert, die niet goochelt, maar tovert!

De waanzinnige speurtocht deel 2: het begin van een knotsgekke belevenis.

Siem & Chris hebben zin om de boel weer eens wat op te vrolijken. Daarvoor hebben ze opnieuw een super spannende, maar ook waanzinnige Speur-puzzel-escapetocht bedacht. Ze missen alleen nog iets … Iets dat je in deze tijd van het jaar eigenlijk altijd wel kunt vinden: een beetje magie. Ze missen een magisch ingrediënt om hun waanzinnige speurtocht naar een onvoorstelbaar, wonderbaarlijk niveau te tillen. Iedereen weet bijvoorbeeld wel dat de Pieten van de Sint door veel te smalle schoorstenen klimmen en dat de Kerstman op zijn slee, beladen met pakjes en getrokken door rendieren, in één nacht tienduizenden kilometers door de lucht vliegt. Nou, dat soort magie dus. Die zoeken ze.

Bekijk de video trailer van De Waanzinnige Speurtocht deel 2: Govert, die niet goochelt, maar tovert!

Ome Govert, die tovert

Voor die magie, voor dat grote wonder dat verricht moet worden, kennen ze maar één man. Een vreemde snuiter dat wel. Het is hun gekke ‘ome Govert’. Hij heeft als motto: Grote Govert, die niet goochelt, maar tovert. Ondanks dat ze toch wel hun twijfels hebben over zijn toverkunsten, gaan ze ome Govert opzoeken. Met alle gevolgen van dien. Eénmaal bij hem thuis, als ze zijn binnengelaten door de besmettelijk leuke elfen Cor & Ona (zijn die écht joh?), slaat de chaos toe. Chris eet namelijk per ongeluk alle toverbonen van Govert op. “Ik had echt vreselijk veel honger Siem en die tuinbonen stonden daar zo lekker te pruttelen op het vuur”, verklaart hij zijn daad weinig schuldbewust. Wat een oelewapper is het soms toch ook. “Moeten ze er ook maar niet zo heerlijk uitzien. Ze riepen ook nog: eet ons op, eet ons op … het waren wel tovertuinbonen hè”, liegt hij met een ondeugende glimlach. Maar ja, kan Govert nu nog wel toveren zonder de toverbonen. Het antwoord is klip en klaar, staat als een huis, er is geen speld tussen te krijgen: NEE!
Niet doorlezen, maar nu al boeken 🙂

De speurkaart valt uiteen

Dan volgt er een flits en een knal. Wat nu weer? Alsof het eten van alle toverbonen nog niet erg genoeg was, valt de speurkaart van Siem en Chris plotseling in flarden uiteen. De delen vallen trouwens niet op de grond. Nee, ze zweven en verdwijnen dan langzaam in het niets. “Oh nee, daar gaat al ons werk”, roept Siem terwijl hij de arm om Chris heen wil slaan. Maar dat lukt niet. Zijn arm gaat dwars door Chris heen. Verbaast kijken ze naar elkaar.
Niet doorlezen, maar nu al boeken 🙂

Chris verdwijnselt

“Oh, ooooh …”, is het enige dat ome Govert fluisterend uit kan brengen als hij het lichaam van Chris ziet vervagen. “Wat is er aan de hand?”, roept Siem nu verontrust. “Het is een overdosis”, antwoord Govert. Even is het stil. “Een overdosis van wat?”, vraagt Siem terwijl hij naar Chris kijkt. “Toverbonenmagie jongen. Het is een overdosis magie …hij verdwijnselt”. Chris verdwijnselt inderdaad helemaal. Hij is weg. Helemaal foetsie. Verdwenen. De hoek om. Nou, dat ook weer niet meent ome Govert: “We hebben nog 24 uur om hem ‘terug-te-verdwijnselen’. Lukt dat niet, dan is het klaar.” Siem kijkt ome Govert met grote ogen aan. “Klaar?”, vraagt hij. “Dan is ‘ie wel foetsie … verdwenen … voor altijd weg”, stelt Govert. 
Niet doorlezen, maar nu al boeken 🙂

Tijd voor actie! Kom helpen.

Alle toverbonen op een stokje. Dit loopt echt helemaal uit de hand. Nu hebben ze ineens drie problemen. 1.] Chris is verdwenen 2.] de speurkaart is in rook opgegaan én 3.] er zijn geen toverbonen meer voor een beetje magie. Het mag duidelijk zijn. Dit gaan de jongens in hun uppie nooit oplossen. Wat zeg ik? Jongens? Chris is er niet eens. Je snapt het wel, ze hebben jullie hulp alweer hard nodig. Meer dan ooit kun je wel zeggen. Er moeten nieuwe toverbonen komen, anders kan ome Govert, Chris niet op tijd ‘terug-verdwijnselen’. En dus is dit helemaal geen vraag, maar een opdracht: KOM HELPEN en ga op zoek. Maar waar en hoe, zul jij je vast afvragen. Wij weten het ook niet precies. Maar er komt altijd hulp uit onverwachte hoek. Misschien moet je beginnen bij Cor & Ona? Die zorgen met hun aanstekelijke humeur altijd voor een vaccinerende entree. Doe je best, vind de weg én de toverbonen. We vertrouwen op je.
Niet doorlezen, maar nu al boeken 🙂

Het evenement vindt plaats in Hertme (Twente). De speurtocht start vanaf het Pastoor Veegerplein.
Vooraf inschrijven is verplicht.

Klik door naar:
Wij doen mee en komen eraan!
Aha, je wilt eerst weten wat je krijgt hè 🙂
Check hier of je wel geschikt bent voor de waanzinnige speurtocht.

Lees eventueel ook nog de blog op Go-Kids over de vorige speurtocht, die hebben er verstand van 🙂 https://go-kids.nl/twente/blog/de-waanzinnige-speurtocht-is-waanzinnig-leuk
We worden ook getipt door:
> Kidsproof
> Vettt
> Visit Borne

De Beleverij krijgt vijf-sterren beoordeling van klanten.
Geverifieerd door MonsterInsights