TC Tubantia: De Beleverij open

De Beleverij. Daar maak je wat mee.

TC Tubantia: De Beleverij open

maart 11, 2019 Uncategorized 0

De Beleverij is los! Dit weekend heb ik mogen ervaren dat de impact van ‘de krant’ nog altijd erg groot is. Naar aanleiding van het artikel n TC Tubantia kwamen er dan ook ontzettend veel mooie en waardevolle reacties binnen van mensen die er lucht van hadden gekregen. Het zorgt ervoor dat wij een raketstart beleven of – om in onze termen te blijven – knallend mogen aftrappen. De Beleverij: daar maak je wat mee.

Lees het artikel va TC Tubantia

Of lees de tekst hier:

Deze mannen beginnen een nieuw speelparadijs in Hengelo

BORNE / HENGELO – De formaliteiten met de gemeente zijn nog niet helemaal afgerond, maar kinderen vinden de weg al naar De Beleverij. In dit nieuwste speelparadijs leven zij zich in groepjes uit met moderne spellen en ouderwetse apenkooi.

Maaike Thuss 09-03-19, 09:42

Soms leidt een gesprek langs de lijn bij een voetbalwedstrijd tot iets onverwachts. Een jaar geleden kwamen Bastiaan Borchert uit Borne en Harold Weerkamp uit Hertme tijdens een wedstrijd van hun zoons met elkaar aan de praat. Zo ontstond het idee om ‘iets met kinderfeestjes’ te doen. Het resultaat is De Beleverij, aan de Oude Boekeloseweg in Hengelo, waar kinderen hun verjaardag kunnen vieren en ouders ondertussen, apart van het feestgedruis, wat kunnen drinken.

„Dat is namelijk wat ik altijd heel vervelend vind”, zegt Borchert. „In de meeste speelparadijzen of indoorspeeltuinen kijk je als ouders steeds maar op je horloge of je al weg kunt. Je zit midden tussen de kinderen.”

En die kunnen nogal uitgelaten zijn tijdens een kinderfeestje, zoals alle ouders weten. Reden dus om een apart horecagedeelte te bouwen op de bovenverdieping, in de voormalige kantine van Möller, dat vleesverwerkende apparatuur verkocht. Toch kunnen ze, als ze dat willen, alles volgen wat beneden gebeurt, want er zijn camera’s aanwezig. Voor jongere of oudere broertjes en zusjes is er boven ook een speelgedeelte.

Kinderfeestjes

„We richten ons op kinderen in de basisschoolleeftijd”, vertelt Borchert. En daar hebben de twee goed over nagedacht. De eerste activiteit die ze aanbieden is een combinatie van Fortnite (een game die bijna iedere jongen op de basisschool speelt) en een escaperoom, waarbij vragen moeten worden beantwoord om codes te krijgen. Die codes geven weer recht op extra munitie voor de nerfpistolen waarmee twee teams het tegen elkaar opnemen in het spel Sjoeterz. Geraakt is af, maar gelukkig voor heel even. Na even wachten in het fort van het team mag de speler weer door.

„We hebben nog veel meer plannen”, zegt Weerkamp. „Ik heb nog een ander bedrijf, Attack, waarmee ik buiten voetbalactiviteiten houd. Een deel van die spellen kunnen we zo naar binnen verplaatsen. Verder denken we aan een sinterklaastheater, activiteiten voor sportteams, een soort ‘just dance’ op het podium. We kunnen nog jaren vooruit.”

“We kunnen nog jaren vooruit. De Beleverij gaat een begrip worden in de regio” Harold Weerkamp

Als het aan de ondernemers ligt tenminste. Borchert en Weerkamp zijn recent voorzichtig begonnen met hun nieuwe onderneming. Ze zijn positief gestemd en hebben er alle vertrouwen in dat hun bedrijf een succes wordt. Daarbij, een bestaande locatie gebruiken is altijd beter dan leeg laten staan. En het levert in de toekomst ook nog banen op, is hun uitgangspunt.

Groot succes

Die toekomst kan er rooskleurig uitzien voor De Beleverij, want de eerste kinderfeestjes zijn een doorslaand succes. Sybren Alferink uit Borne is 10 jaar geworden en nam zijn vriendjes mee naar een Sjoeterz-feest. „Ik was op het feestje van Hugo geweest (de zoon van Borchert, red.) en toen ik jarig was wilde ik het ook.”

De 10-jarige glundert nog als hij er aan denkt. „Het was echt superleuk. Je kon je overal verstoppen, er was een rookmachine, je kon schieten en schatkisten ontdekken die je open moest maken met een code. En we hadden friet en snacks. Ik hoop dat ik er ook heen ga met een ander feestje. En anders ga ik volgend jaar zelf weer.”

Weerkamp knikt instemmend. „Daar gaat het allemaal om: lol maken samen”, stelt hij. „De naam De Beleverij is niet voor niets gekozen. Het gaat niet om ‘dom schieten’, we hebben er een hele wereld omheen verzonnen, waardoor de kids uitgedaagd worden. Ze komen helemaal in het spel en trekken moe maar voldaan hun teamhesjes weer uit na een soort intense apenkooi. De Beleverij gaat een begrip worden in de regio.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights