Stop de verveling

De Beleverij. Daar maak je wat mee.

Stop de verveling

juni 19, 2020 De Beleverij Sjoeterz 0
De Beleverij stopt de verveling!

Kinderen hebben genoeg van het niets doen

Van onze redactie, de Beleverij stopt verveling.

Hengelo – Met de vakantie in aantocht ligt een jaarlijks kinderprobleem ook weer op de loer: verveling. Traditioneel hebben de kinderen al veel baaldagen in die periode, maar de coronamaatregelen doen er dit jaar nog een flinke schep bovenop. Sport & spelaanbieder De Beleverij – inmiddels alom bekend van hun Nerfsport game en kinderfeestje ‘Sjoeterz’ – gaat er wat aan doen met een nieuwe vakantie-activiteit Fun Days.

Te lang stilzitten

“De energie moet eruit”, aldus directeur Bastiaan Borchert. “Te lang stilzitten is slecht voor je humeur en je lijf. Maar het is ook heerlijk als je fantasie even flink wordt aangewakkerd en je tegelijk hartelijk kunt lachen met je (nieuwe) vrienden”. Daar komt bij dat veel ouders jaarlijks een oppasprobleem hebben in de vakantie. “Bij ons vinden de kinderen een geweldige plek waar ze zich uren kunnen vermaken en begeleid worden. De ouders en verzorgers kunnen dan lekker wat anders doen”, vervolgt Borchert stellig. Aan het aantal activiteiten zal het in ieder geval niet liggen, lezen we op de site van De Beleverij. Er is een E-sportsruimte waar door 16 kinderen tegelijk Fortnite en Fifa gespeeld kunnen worden, er is een grote voetbalhal met heel veel spellen en springkussens én er is natuurlijk de Nerf arena die hoog aangeschreven staat bij de bezoekers. “Onze slogan luidt: daar maak je wat mee. Dat maken we graag waar”, besluit de directeur. Volgens hem laten wat dat betreft de vijfsterren Google reviews van De Beleverij zien dat ze op de juiste weg zitten.

Vakantieplannen in het water

Nu de vakantieplannen voor veel mensen in het water vallen dit jaar, lijkt de optie van lokaal vermaak ideaal. Ook in financieel opzicht is het een prima alternatief voor kinderen. Bij De Beleverij bieden ze strippenkaarten aan lezen we op hun site. Wil je verspreidt over de vakantie bijvoorbeeld vier keer naar het 3,5 uur durende Fun Days programma, dan betaal je EUR 10,00 per keer. Op onze vraag of dat dan ook niet saai wordt, is het antwoord helder: “Natuurlijk niet! Het programma is nooit precies hetzelfde en uiterst vermakelijk. We hebben een reputatie hoog te houden hè”, knipoogt Borchert.  

Strip de verveling tot een minimum

Hij vat het nog maar eens samen: “Doe jezelf een lol en je kinderen een plezier: stuur ze naar De Beleverij Fun Days waar ze veilig kunnen sporten en spelen. En als je nog twijfelt of jij jouw kroost wel alleen op pad durft te sturen, lees dan ook de onderstaande quote uit het AD eens”.

Risico’s en uitdagende spelsituaties: zo worden ze groot

Algemeen Dagblad

Het Sociaal en Cultureel Planbureau concludeerde al in 2011 dat Nederlandse ouders sinds de jaren 80 gemiddeld 1,6 keer zoveel tijd zijn gaan besteden aan de zorg voor hun kroost. Helikopterouders cirkelen overal rond.


En dat terwijl kinderen er volgens Martin van Rooijen, als pedagoog gespecialiseerd in risicovol spel, juist enorm bij zijn gebaat als ouders ze de vrijheid gunnen om zonder toezicht van volwassenen te spelen. ,,Elk kind heeft recht op risico’s’’, stelt hij. ,,Laat ze maar in lantaarnpalen klimmen en op het garagedak klauteren. Weersta de sociale druk om eventueel als slechte ouder te worden gezien. Kinderen kunnen meer dan je denkt. Het is goed als zij zelf leren omgaan met uitdagende spelsituaties en hun eigen oplossingen moeten bedenken.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights